28 nov 2012

COELHO,P. L'alquimista. Ed: Proa (Mariona Rodríguez)

Biografia
Paulo Coelho va néixer a Rio de Janeiro l’any 1947. Es va iniciar al món de les lletres com a autor teatral. Després va treballar com a lletrista per als grans noms de la cançó popular brasilera, es va dedicar al periodisme i a escriure guions per a  la televisió.  Les seves obres han estat traduïdes a 71 llengües i publicades a 150 països. A part de rebre nombrosos premis i distincions internacionals, l’any 1996 el Ministeri de Cultura francès el va nomenar Cavaller de les Arts i les Lletres.




Argument

Aquest llibre explica la  història d'en Santiago , un jove que, tot i haver tingut una bona educació, va deixar enrere la seva família per fer-se pastor i poder realitzar el seu somni, viatjar.
Una nit, mentre dormia en una petita església abandonada en Santiago va tenir un somni, un que ja havia somiat abans.  Aquest somni deia que per trobar el seu tresor el noi havia d'anar a les piràmides d'Egipte.
Quan va arribar a un poble proper va anar a buscar una gitana que sabia interpretar els somnis, amb l’esperança de que pogués explicar-li per què s’havia. No va ser una trobada massa productiva, ja que ella no va dir-li res nou, simplement que si el trobava en volia una part. Però més tard, a la plaça del poble va trobar-se a un personatge més peculiar, un vell rei que va poder endevinar la seva història i els seus pensament, i que va dir-li que si volia ser feliç i realitzar la seva Llegenda Personal havia de trobar el seu tresor.
Al dia següent va deixar els prats d'Andalusia per endinsar-se al desert del Sàhara. On començaria el seu aprenentatge sobre el món,  sempre  buscant el seu tresor.
Fragment

-Que era això, el que em faltava saber?
-No- va respondre l’Alquimista-. El que et falta saber  és el següent: Abans de realitzar un somni, l’Ànima de Món sempre posa a prova tot allò que hem aprés durant el camí. No ho fa pas perquè sigui dolenta, sinó perquè, junt amb el nostre somni, també pugem conquerir les lliçons que hem après mentre hi fèiem cap. És el moment en que la majoria en desisteixen. És allò que en el llenguatge del desert, en diem “morir de set quan ja tens les palmeres a l’horitzó”.
Una recerca comença amb “la sort del principiant”- va afegir-. I acaba sempre amb la “prova del conqueridor”.
Opinió
A mi quest llibre m’ha agradat molt. Té un vocabulari senzill i es curt, i per tant es pot llegir bastant ràpid. Tot i ser curt et fa reflexionar molt i veure les coses d'una altre manera. L’únic que no m’ha agradat és que jo, personalment, considero que tota la història passa massa ràpid. EL que aporta una mica de dificultat al llibre és el fet de que surti tot el tema de l’alquímia, que és un pèl complicat. Tot i això jo recomanaria quest llibre a qualsevol persona, sobre tot als que els agradi reflexionar amb la lectura.




2 comentarios:

  1. A mi aquest llibre m'ha agradat, era curt,però tot i així alguns trossos eren complicats d'entendre, et fa reflexionar sobre les coses.
    Maya Donaldson

    ResponderEliminar
  2. Aquest llibre m’ha semblat força interesant ja que et fa veure la vida des de un cert punt molt reflexiu. Narra l’historia d'en Santiago i amb ell, explica tots els valor que el escriptor vol transmetre’ns. Personalment crec que encara que l'historia sigui curta a vegades pot fer-se una mica cansat ja que el argument es bastant repetitiu. Recomanaria aquest llibre a tot aquell que vulgui gaudir llegint-lo i vulgui entendre'l perquè el pugui fer reflexionar sobre el tema.
    Helena Alba

    ResponderEliminar

comentad los libros y también cosas que mejorar en la web