28 nov 2012

J.K.Rowling, Harry Potter i la pedra filosofal, ed. Empúries (Dani Rubio)


Biografia:

J.K.Rowling:
Joanne "Jo" Rowling, 31 de Juliol de 1965, que escriu sota el nom de J. K. Rowling, és una escriptora britànica autora de la història fantàstica de Harry Potter, el nen mag. Va néixer a Chipping Sodburry, South Gloucestershire.
El seu editor, Bloomsbury, volia que ella utilitzés les seves inicials en la portada dels llibres de Harry Potter, indicant que un nom femení en la portada atrauria menys l'interès dels nens, pel que va decidir utilitzar el nom de la seva avia "Kathleen".
El febrer del 2004, la revista Forbes va indicar que la fortuna de Rowling pujava a 576 milions de lliures esterlines, convertint-se en l'escriptora més rica i la dona més rica del Regne Unit, fins i tot, que la Reina Elisabet II.
L'escriptora va rebre el Premi Príncep d'Astúries de la Concòrdia l'any 2003.

Argument:

Aquest llibre narra la historia d’un nen orfe, Harry Potter, que viu a casa dels seus tiets, ells no li tracten gens bé, i li fan dormí a una petita habitació a sota de les escales. Per diferents coses descubreix que és un bruixot, i una escola de màgia li envía una carta que li diu que vagi a la escola a apendre sobre els seus dots. Ho pensa meditadament i acaba per anar. Allà trova a Voldemort que es veu que vol robar una pedra molt valiosa de l’escola, la pedra filosofal, i en Harry defensa la pedra.
Fragment:

                               -Ens veurem a l’estiu, doncs.
-Que passis unes –ehem- bones vacances –va dir l’Hermione, que no ho dubtava molt després de veure el tiet Vernon.No es podia creure que algú pogués ser tan desagradable.
-Oh, segur que sí –va dir el Harry, i els altres dos es van sorprendre de veure que feia un gran somriure-. Ells no saben que no ens està permès fer màgia a casa. M’ho passaré molt bé amb el Dudley aquest estiu…

Opinió personal:            
M’agradat molt aquest llibre, per mi és un llibre ja típic, però no em canso de llegir-lo. Harry t’ensenya que has de ser fort i tindre fe en el que fas si vols que surti bé. També m’agrada que anyadeixi coses gracioses al llibre, perquè sino es fa pessat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

comentad los libros y también cosas que mejorar en la web