21 nov 2012

MASSIMO MANFREDI, Valerio Aléxandros II (El desert d’Amon) ed. Columna (Héctor Fernández)



·Biografia
Valerio Massimo Manfredi (Mòdena, Itàlia, 1943) és un arqueòleg i escriptor italià, conegut principalment per les seves novel·les històriques sobre el món antic. Llicenciat en lletres clàssiques i especialitzat en topografia del món antic, ha ensenyat a diferent universitats d’Itàlia.
Ha dirigit expedicions científiques, exploracions i excavacions a Itàlia i en altres països, i ha publicat nombrosos assajos i articles científics com Xenofont,  Anábasis (1980), La strada dei diecimila (1986), Gli etruschi in Val Padana (en col·laboració amb L. Malnati, 1991), Mare greco (en col·laboració amb L. Braccesi, 1992), Le isole Fortunate (1993).

·Aléxandros II:

En aquest llibre es narra el viatge d’Alexandre el Gran, des de el començament del seu viatge per la conquista d’Asia (des de Macedònia), fins el desert d’Amon, a Egipte, just després de l’assassinat del seu pare, el rei Filip de Macedònia. Alexandre surt amb un conjunt de 40.000 homes i, per arribar fins al desert d’Amon, van rodejant la zona est del mar Mediterrani. Al arribar a Egipte, es mouen per la costa del nord, fins arribar a Siwa, la ciutat més propera al temple d’Amon. Durant aquest viatge tenen que enfrontar-se amb diverses ciutats i ocupar-les. També han de repel·lir l’atac persa, que els volen fer tornar a Grècia.

Fragmento: “Van caldre setmanes de marxa sota el sol coent i a més va ser necessari afrontar duríssimes privacions abans de veure la fina línia verda que anunciava el fèrtils marges del Nil...”

Opinió Personal: Es un llibre força interessant, amb una mica d’intriga, però que potser, els fragments, on els generals decideixen l’estratègia, es poden fer una mica pesats. Pse això els fragments de les batalles, són molt emocionants. També es força interessant per la manera en la que està escrit el llibre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

comentad los libros y también cosas que mejorar en la web