26 nov 2012

PEDROLO M., Mecanoscrit del segon origen, Edicions 62 (Gemma Ribas)


Biografia
Natural de l'Aranyó, va estudiar batxillerat a Tàrrega fins l'any 1935, en què anà a viure a Barcelona; la guerra civil espanyola estroncà, però, els seus estudis. Començà a escriure molt jove i la seva obra l'ha convertit no tan sols en l'escriptor més prolífic sinó també en una de les figures més importants de la literatura catalana del segle XX.

Argument
Aquest llibre explica la destrucció del món que coneixem, d’on només sobreviuen en Dídac, un nen negre, i l’Alba, una noia verge i bruna. Junts viuen un seguit d’aventures, ja que hauran de reconstruir el món que coneixien perquè uns extraterrestres van destruir tot tipus de vida. Ells no  saben que tot final és un principi...

Fragment
I l’Alba va mirar encara un moment cap als estranys objectes ovalats i plans que avançaven de pressa cap a la vila mentre la tremolor de la terra i de l’aire augmentava i el soroll creixia, però va pensar de nou en el fill de la seva veïna Margarida, en Dídac, que havia desaparegut en les profunditats de la reclosa, i es va capbussar en l’aigua, darrera els nois que s’havien oblidat del tot de llur acció i ara deien:
-Guaita com brillen! Semblen de foc!


Opinió personal
Aquest llibre és molt interessant per la manera del que està narrat, i té un gran misteri, ja que no saps si això va passar de debò o si és fictici. M’ha agradat molt la idea d’aquest llibre i el recomanaria a tothom, ja que està molt ben explicat.

3 comentarios:

  1. (Paula Barceló) Aquest llibre, Mecanoscrit del segon origen, m’ha agradat força, està ben narrat i amb un vocabulari enriquidor. M’ha agradat molt com l’Alba, la protagonista de catorze anys, fa el possible per ajudar a un noi de raça negra, en Dídac, quan al principi aquest és llençat a una presa per un grup de nois. Penso que un dels objectius d’aquest llibre és transmetre la capacitat de supervivència de la raça humana. És un llibre de lectura fácil, per tant no costa ni d’entendre ni de segir la lectura. El recomano.

    ResponderEliminar
  2. (Marina Ortega) Aquest llibre m'ha impactat bastant, m'ha semblat molt bonic. Ja que l'Alba, una noia jove, amable i generosa, preten sempre ajudar i millorar les relacions que hi ha amb en Dídac i els demes nois. És un llibre bastant fàcil de llegir i entendre, sempre hi tot intentant endinsar-s'hi en la història. El recomano a la gent que li agrada llegir llibres de misteri.

    ResponderEliminar
  3. (Maya Donaldson) Aquest llibre m'ha agradat molt, te un final molt sobtat. Es molt fàcil de llegir ja que no te vocabulari massa complicat. El recomanaria a tothom, aquells que els hi agradi l'aventura i el misteri.

    ResponderEliminar

comentad los libros y también cosas que mejorar en la web