28 nov 2012

SÀNCHEZ, A. LA PELL FREDA ed. La Campana (Ferran Diaz)



BIOGRAFIA AUTOR/A
Albert Sánchez Piñol va néixer a Barcelona el 1 de gener de 1965 és un antropòleg, africanista i escriptor català que ha escrit obres tan conegudes com La pell freda del 2002 o Pandora al Congo del 2005.
Albert Sánchez Piñol va ser alumne del Col·legi Claret de Barcelona. Posteriorment no va acabar els estudis de dret però es va llicenciar en antropologia a la UB. Col·labora activament amb el diari Ara.
Va viatjar dos cops al Congo als anys 90 per acabar la seva tesi doctoral. Va haver d'abandonar el país a causa de la guerra civil quan va començar a escriure La pell freda, el llibre que el va llançar a la fama: 32 edicions en català (2012) i drets de traducció en 37 llengües. Arran d'aquest èxit obtingué el premi Ojo Crítico de RNE el 2003. 


 

ARGUMENT
La pell freda tracta d’un home que controla els fars i l’envien a una illa a controlar-ne un en concret, però el que ell no sap és que a la nit una espècie de monstres marins els citauca van en busca de menjar i l’ataquen per la nit, i amb el seu amic en Batis Caffó hauran d’arreglar-se-les per sobreviure.   

 
FRAGMENT
La nostra Pàtria no era una geografia, era una idea de futur. El nostre patriotisme no creia que els homes i dones irlandesos fossin més bons que els homes i dones anglesos. O que les patates irlandeses fossin millors que les angleses. No. A la perversitat de l’imperi anglès nosaltres hi havíem oposat una generositat sense límits. Els soldats enemics no passaven de ser cartutxos humans, dirigits pels interessos més foscos del planeta. Nosaltres lluitàvem amb una consciència superior de la llibertat. Per tant, l’expulsió anglesa havia de ser el pròleg d’un món diferent, més amable, més equitatiu. En canvi, els dirigents de la nova Irlanda es limitaven a reemplaçar els noms dels ocupants pels seus. Van canviar els colors de l’opressió, res més. Era un deliri obscè: els anglesos encara estaven evacuant Irlanda i el nou govern ja disparava contra els seus vells camarades.


OPINIÓ PERSONAL
Jo opino que aquest llibre és molt interessant perquè explica totes les estratègies que fan servir per domesticar i guanyar als citauca. El recomano a tothom perquè és un llibre molt interessant per llegir.






No hay comentarios:

Publicar un comentario

comentad los libros y también cosas que mejorar en la web