27 nov 2012

SÜSKIND, P. La història del senyor Sommer, Estrella polar, (Artur Castelló).


Biografia
Patrick Süskind va créixer a la ciutat bavaresa de Holzhausen i és fill de l'escriptor, traductor i durant molts anys treballador del diari alemany Süddeutsche Zeitung Wilhelm Emanuel Süskind.
Després del batxillerat estudià Història Medieval i Moderna a la Universitat de Munic i també durant un temps a Aix-en-Provence, encara que finalment deixà els seus estudis. Süskind és un escriptor que no concedeix gaires entrevistes, viu retirat del circuit promocional i fins i tot ha rebutjat premis literaris, com el Gutenberg.


Argument
En un poble alemany viu el senyor Sommer, un home que cada dia, desde que surt el sol fins que es pon, camina amb una motxilla i amb el seu bastó per tot el poblet i mai dirigeix la paraula a ningú. Al poble també viu un nen que es comença a interessar per aquest personatge tan estrany, el senyor Sommer. El nen té una afició a pujar-se als arbres del estrès que té per les classes de piano perquè li fa classes una professora que es molt estricta.

Fragment
I després, de cop, ja no hi era. Només quedava el barret de palla sobre l’aigua. I després d’una estona terriblement llarga, potser mig minut, potser un minut sencer, unes quantes bombolles d’aigua van fer glu glu.

Comentari personal
Recomano aquest llibre perquè a part de que és entretingut, el vocabulari es fàcil i a més surt algun dibuix i que et pot orientar una mica si estàs perdut per algun moment. M’ha agradat molt.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

comentad los libros y también cosas que mejorar en la web