9 dic 2012

LOUIS, R., El cas misteriós del Dr. Jekyll i Mr. Hyde, ed. Quaderns Crema, (Blanca Dominguez)


Biografia
Robert Louis Balfour Stevenson

Robert Louis Balfour Stevenson  va ser un escriptor escocès. Edimburg, 13 de novembre de 1850 – Upolu, Samoa, 3 de desembre de 1894.
Robert des de ven petit va mostrar dues característiques que el van marcar per la resta de la seva vida: la seva afició per la literatura i la seva salud.
És autor d'algunes de les històries fantàstiques i d'aventures més populars, com L'illa del tresor i L'estrany cas del Dr. Jekyll i Mr. Hyde. Va ser molt conegut en el seu temps i algunes de les seves obres han esdevingut clàssiques.

Argument
Llibre
Aquest llibre tracta d’un home (Utterson) que estava interessat en el testament d'un amic seu (Jekyll) ja que l'havia fet dirigir-se a un home que ell no coneixia (Hyde) i volia saber qui era.
Li conten una història de un home havia fet mal a una nena i, tots es ficaren en contra seu. Ells tractaven aquest tema així que se'n anaren a casa d'aquest home. Com Richard li havia fet una descripció de Hyde, aquest, anà a buscar-lo. Però Jekyll li prega que o deixes corre.
Un any després assassinen a un home al que identificaven com a Hyde.
Van decidir investigar a Jekyll així que Utterson y el majordom anaren al laboratori on van trobar mort a Hyde. Allà van trobar una carta dirigida a Utterson. En ella Lanyon contava que Jekyll havia estat fent uns experiments amb ell mateix, i el que havia aconseguit fer, era convertir-se, amb un beuratge, amb Hyde.
Finalment, s'aclareix tot en l'informe de Henry Jekyll en el que contava que havia inventat un nou beuratge per convertir-se en una altra persona però més avant no podia controlar els canvis que sofria sense prendre-la i a causa d'això va acabar amb la seva vida.

Fragment
Aquesta és l’hora veritable de la meva mort, i el que vindrà després no em concerneix a mi, sinó a un altre. Aquí, doncs, mentre guardo la ploma i procedeixo a segellar la meva confessió, poso fi a la vida d’aquest malaurat Henry Jekyll.

Comentari personal
Aquest llibre no m’ha agradat gaire, ja que al principi es molt lent i costa de llegir i entendre. Tot i que al desenllaç s’entreté més, el autor segueix contant la historia lentament. Al final es la millor part del llibre ja que es la part més entretinguda.
El recomano a les persones a les que li agradi llegir ja que es un llibre no gaire fàcil però el fet de que sigui tant pesat al principi no vol dir que no sigui interesant, i et fa voler arribar al final de la historia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

comentad los libros y también cosas que mejorar en la web