9 ene 2013

MASSIMO MANFREDI, Valerio Aléxandros III (Els confins del món) ed. Columna (Héctor Fernández)


·Biografia:
Valerio Massimo Manfredi (Mòdena, Itàlia, 1943) és un arqueòleg i escriptor italià, conegut principalment per les seves novel·les històriques sobre el món antic. Llicenciat en lletres clàssiques i especialitzat en topografia del món antic, ha ensenyat a diferent universitats d’Itàlia.
Ha dirigit expedicions científiques, exploracions i excavacions a Itàlia i en altres països, i ha publicat nombrosos assajos i articles científics com Xenofont,  Anábasis (1980), La strada dei diecimila (1986), Gli etruschi in Val Padana (en col·laboració amb L. Malnati, 1991), Mare greco (en col·laboració amb L. Braccesi, 1992), Le isole Fortunate (1993).

·Aléxandros III

En aquet llibre es relata la victòria d’Alexandre el Gran, contra els perses i la seva mort. Per derrotar als perses Alexandre fa un viatge al voltat de tota Àsia, gairebé. Però per la zona sud-asiàtica, es troba amb el soldats de l’Índia, els quals no pot derrotar per que combaten contra elefants. A més de les baixes que les batalles suposen, el seus soldats supervivents agafen malalties que no saben com curar. Al final Alexandre es ferit de mort de l’exèrcit recula cap a Alexandria.


Fragment: “És el moment de tancar els ulls, també per a nosaltres que hem viscut massa temps, i quan ens despertarem estarem de nou tots junts...”

·Opinió:
És un llibre molt interesant i l’últim de la trilogia de la biografia d’Alexandre el Gran. Te moltes escenes d’acció, però hi ha moments, que la lectura es fa molt pesada.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

comentad los libros y también cosas que mejorar en la web