24 feb 2013

GIRONELL, Martí, El pont dels jueus, Columna (Albert Garcia i Llagostera)



Biografia

Llicenciat en periodisme per la Universitat Pompeu Fabra i en filologia anglesa per la Universitat de Barcelona, va començar la seva carrera periodística quan tenia 14 anys a Ràdio Besalú. La va continuar a Ràdio Olot, a RAC 105 i a Catalunya Ràdio, on ha fet diversos programes, com el Catacrack, D'Interès General o El Pont de les Formigues. Paral·lelament, va col·laborar en el Diari de Girona i va publicar reportatges a El Periódico de Catalunya i a la revista Marie Claire. En televisió va presentar el programa En Directe i els informatius del Canal 3/24. Actualment treballa als Serveis Informatius de Televisió de Catalunya. És autor de La ciutat dels somriures (Cossetània, 2005) i de la novel·la El pont dels jueus (Columna, 2007). L'any 2008 va rebre el premi Nèstor Luján per la novel·la La venjança del bandoler.

Argument

Aquest llibre va sobre la construcció del pont de Besalú, un poble que ara no es una gran ciutat, però que abans era un lloc molt important. El cas es que El compte de Besalú encarrega a un mestre d’obres que li construeixi un pont per tenir millor fortificació i seguretat a la ciutat. Però el compte de Empúries no vol que això passi, per això es vol aprofitar de la gent d’influència a Besalú que té remordiments contra ella.

Fragment

Els soldats del Pontífex van interrompre brutalment en les línies dels d’Empúries i els van trencar els esquemes. Tallaven caps i braços dels  adversaris i esquarteraven amb precisió els cossos, com aquell que desbrossa camins. Amb un parell de passades en van tenir prou per reduir a un munt de carn i ferralla als homes que formaven part d’aquell destacament.

Comentar

Aquest llibre, so m’ha agradat del tot, perquè no li trobo cap aventura ni res interesant, sincerament, no els hi recomano a la gent que els agradin els llibres de fantasia, perquè se’ls farà pesat, excepte alguns moments que surt alguna batalla.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

comentad los libros y también cosas que mejorar en la web