13 feb 2013

ORWELL, George. La rebel•lió dels animals. Ed La Butxaca. ( Helena Alba )



Biografia
Eric Arthur Blair, més conegut pel sobrenom literari George Orwell, (Motihari, Raj Britànic, 25 de juny de 1903 - Londres, 21 de gener de 1950) fou un escriptor anglès. Destacat com a comentarista polític i cultural, està reconegut com un dels millors assagistes del segle XX, encara que és més conegut per dues novel·les escrites a finals de la dècada dels 40, La revolta dels animals i 1984 així com també per Homenatge a Catalunya on explica la seva experiència a la Guerra Civil Espanyola.
Argument
Aquesta faula intenta explicar mitjançant la rebel·lió en una granja el comunisme i el procés que va seguir, com ho va viure l’autor. Els porcs, els més intel·ligents de la granja i per tant els governadors d’ella i dels pensaments de la població decideixen fer una revolta contra els humans, reclamant les seves lleis, i sobretot la igualtat per tothom. Però a mesura que passen els anys des de que van aconseguir rebel·lar-se i per tant la independència del mas, els porcs comencen a prendre el control. Totes les normes bàsiques, com la de que tots els animals son iguals, van anant desapareixent i els porcs acabaran en la mateixa posició que els anteriors humans.
Fragment
“Bé, doncs, camarades, ¿quina és l’essència d’aquesta vida nostra? Afrontem-ho, les nostres vides són miserables, escarrassades i curtes. Naixem, ens donen el menjar just  per mantenir-nos l’alè al cos, i als que en som capaços se’ns obliga a treballar fins a l’ultima engruna de les nostres forces;  i en el precís instant en què deixem de ser útils ens maten amb una crueltat espantosa. Cap animal d’Anglaterra és lliure. L’animal viu en la misèria i l’esclavitud: aquesta és la pura veritat.”
Opinió
M ‘agradat molt aquesta novel·la ja que m’ha fet entendre molt més tot el sistema governant d’aquella època. Per altra banda, apart de la part reflexiva, el llibre també segueix una història que encara que no coneguis en quin moment està situada, es una història força entretinguda i molt ben narrada. Recomanaria a tothom que gaudeixi llegint i cregui que li pot interessar aquest tema ja que el farà reflexionar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

comentad los libros y también cosas que mejorar en la web